Draadloos opladen Samsung Galaxy S3 en S4

Bij de officiële aankondiging van de Samsung Galaxy S3 meldde Samsung dat de Galaxy S3 draadloos op te laden is. De officiële Samsung accessoire die hiervoor nodig was, zou in september 2012 uitkomen. Maar dat gebeurde niet. We hebben gehoord dat de draadloze oplaadplaat van Samsung eind vorig jaar in productie is gegaan, maar hij is nog steeds niet op de markt verschenen. Hoe staan de ontwikkelingen bij Samsung voor wat betreft het draadloos opladen er nu voor?

De methode die Samsung had bedacht voor het draadloos opladen van zijn Galaxy S3 smartphone werkt via een inductieplaat. Hoewel de eigen draadloze oplaadplaat van Samsung nog niet op de markt is, zijn er ondertussen wel goede alternatieven beschikbaar van andere fabrikanten, waaronder de Zens draadloze oplaadmat voor de Samsung Galaxy S3. Verder hebben we ook gehoord dat Samsung onlangs een nieuw patent heeft ingediend voor een nieuwe draadloze oplaadtechniek die tevens voorzien is van een ingebouwde communicatie functie.

Deze nieuwe technologie zou inhouden dat je niet alleen je Galaxy smartphone draadloos kunt opladen via een inductieplaat, maar dat je toestel ook direct contact kan maken met externe apparaten. Dit zou bijvoorbeeld kunnen betekenen dat je met je Galaxy smartphone, die contact maakt met de inductieplaat, ook een draadloze geluidsbox kunt bedienen. Deze nieuwe techniek wordt mogelijk toegepast in de nieuwe Samsung Galaxy S4.

We zien dat draadloze technieken steeds uitgebreider worden en we verwachten dan ook dat in 2013 weer een aantal bijzondere doorbraken op dit gebied zullen plaatsvinden. Mogelijk dat Samsung hierin een belangrijke rol zal gaan spelen. Voor nu wijzen we je graag op onze aantrekkelijke Samsung Galaxy S3 deals. Zoals we hierboven al schreven; ook deze toestellen beschikken al over een draadloze oplaadmodule. Houd ook ons Samsung Galaxy nieuws in de gaten voor de laatste ontwikkelingen!

Speak Your Mind

*